Menneet blogit

25.11.2024

Saimaa lautasella mukana Matkamessuilla

Saimaa lautasella hanke on osallistumassa Matkamessuille 16.-19.1.2025 Helsingin messukeskuksessa. Savonlinna, Mikkeli, Varkaus, Imatra ja Lappeenranta tuottavat messuille jo perinteeksi muodostuneen Lake Saimaa –yhteisosaston, jonka yhteyteen rakennetaan tänä vuonna oma ruokaosio ja sinne kauppa.
30.10.2024

Saimaan Satojuhla 12.-14.9.2025 - syksyn suuri ruokatapahtuma

Saimaan alueelle suunnitellaan suurta ruokaan liittyvää tapahtumaa vuodelle 2025, jonka ideointi aloitettiin Paviljongilla 29.10. pidetyssä yhteistilaisuudessa. Tilaisuudessa pohdittiin tapahtuman konseptia, nimeä ja ajankohtaa. Tuloksena syntyi ajatus Saimaan Satojuhlista 12.-14.9.2025.
24.10.2024

Annoksia oopperasta 2025

Lähde mukaan Annoksia oopperasta kattaukseen tulevalle kesälle! Löydät täältä ohjeet ja deadlinet. Älä missaa kesän maukkainta kattausta!
01.10.2024

Olutpairing á la Aniko Lehtinen

Saimaa lautasella hankkeen ensimmäisessä tuotteistamisvalmennuksissa lokakuun alussa päästiin kuulemaan oluesta ja ruoasta olutsommelier Aniko Lehtisen olut pairing tilaisuudessa.
16.09.2024

Paikallisia makuja Savonlinnan matkailun kesäinfossa

Matkustajasatamaan avattiin yleisön pyynnöstä matkailun kesäinfo. Infossa oli pienimuotoinen matkamuistomyymälä, josta löytyi näyttävästi mm. paikallisia makuja eli alueen ruokatuotteita.
16.09.2024

Anna Rinteinen on nimitetty World Food Travel Associationin ensimmäiseksi Suomen lähettilääksi 

Saimaa lautasella ruokamatkailutyöpajojen vetäjä Anna Rinteinen on nimetty World Food Travel Associationin ensimmäiseksi Suomen lähettilääksi.
16.05.2024

Kestävät palvelut ja tarinallistaminen

Toukokuisessa vastuullisuustyöpajassa keskusteltiin matkailusta ja tarinallistamisen voimasta viestinnässä.
04.09.2024

Paikallisten makujen juhlaa Savonlinnan torilla 4.9.

Keskiviikkona 4.9.2024, suomalaisen ruoan päivänä, juhlittiin paikallista ruokaa Savonlinnan torilla. Päivä koostuu aamupäivän ammattilaistapahtumasta Riihisaaressa ja yleisötapahtumasta torilla iltapäivällä ja illan suussa.
09.09.2024

Syksyn ja talvikauden tärpit

Ilmoita syys- ja talvikauden vinkkisi nostettavaksi osaksi Paikallisia makuja -sivustoa ja Saimaa lautasella -hankkeen tekemää markkinointia ja viestintää.
14.08.2024

Kesän 2024 mainoskampanja

Saimaa lautasella –hanke toteutti 20.6.-31.7.2024 monikanavaisen mainoskampanjan. Katso täältä mainoskampanjan tulokset.
08.06.2024

Koko Saimaa saunoo

Kesä otettiin vastaan yhdessä saunoen 7.-9.6.2024. Saimaa lautasella yhteistyössä Taste Saimaa -hankkeen kanssa kannusti yrityksiä avaamaan saunansa yleisölle.
09.04.2024

Osta ja myy -treffit ruokaketjun yrittäjien kesken

Osta ja myy -treffeillä ruoantuottajat ja jatkojalostajat saivat mahdollisuuden tutustua ravintola- ja ruokapalveluyrittäjiin ja muihin ruoka-alan toimijoihin ja päinvastoin. Treffeillä oli mukana myös huippukokki Timo ”Lintsi” Linnamäki.

Menneet tapahtumat

Etelä-Savon Matkailufoorumi

27. maaliskuuta 2025, klo 9:00 - 15:00

Kansainvälistymisen koulutuspäivä

13. maaliskuuta 2025, klo 10-15

Matkailun monet mahdollisuudet maatiloille: Paimenlomat​

13. maaliskuuta 2025, klo 13-14
Saimaa lautasella ja Pellolta Pöytään hankkeet järjestävät mielenkiintoisen neliosaisen webinaarisarjan matkailumahdollisuuksista maatiloilla. Sarjan viimeisessä osassa perehdytään paimenlomiin.

Somekuvia helposti ja edullisin konstein puhelimella

11. maaliskuuta 2025, klo 12-16
Työpajassa opetetaan, kuinka voit ottaa ja muokata laadukkaita kuvia sosiaaliseen mediaan käyttäen pelkästään älypuhelintasi ja kotona saatavilla olevia välineitä.

Johku koulutussarja maaliskuussa

10. maaliskuuta 2025
10.3. perustaso | 17.3. perustaso osa 2 | 18.3. jatkotaso (pienryhmäsparrauksena)

Matkailun monet mahdollisuudet maatiloille: Vapaaehtoismatkailu​

20. helmikuuta 2025, klo 13-14
Saimaa lautasella ja Pellolta Pöytään hankkeet järjestävät mielenkiintoisen neliosaisen webinaarisarjan matkailumahdollisuuksista maatiloilla. Sarjan kolmannessa osassa perehdytään vapaahetoismatkailuun.

Matkailun monet mahdollisuudet maatiloille: Koulutusmatkailu​

13. helmikuuta 2025, klo 13-14
Saimaa lautasella ja Pellolta Pöytään hankkeet järjestävät mielenkiintoisen neliosaisen webinaarisarjan matkailumahdollisuuksista maatiloilla. Sarjan toisessa osassa perehdytään koulutusmatkailuun.

Saimaan Satojuhlat -suunnittelutapaaminen

12. helmikuuta 2025, klo 15-18
Saimaan Satojuhlat, alueen suuri ruokatapahtuma pidetään 12.-14.9.2025. Tule mukaan järjestämään yhteistä ruoan, sadonkorjuun, kulttuurin ja perinteiden juhlaa!

PERUTTU / Rahoitusinfo tapahtumantuottajille

7. helmikuuta 2025, klo 9-11
Oletko suunnittelemassa tapahtumaa ja kaipaat tietoa rahoitusmahdollisuuksista? Tämä tilaisuus tarjoaa käytännön tietoa rahoituskanavista, jotka voivat tukea tapahtumasi suunnittelua ja toteutusta.

Matkailun monet mahdollisuudet maatiloille: Yleistä maatilamatkailusta​

6. helmikuuta 2025, klo 13-14
Saimaa lautasella ja Pellolta Pöytään hankkeet järjestävät mielenkiintoisen neliosaisen webinaarisarjan matkailumahdollisuuksista maatiloilla. Sarjan ensimmäisessä osassa perehdytään maatilamatkailuun yleisesti.

Pikatreffit ruoka- ja luovien alojen toimijoille Kulttuurikellarissa

4. helmikuuta 2025, klo 17.30-19.30
Helmikuun Kulttuurikahvit kutsuvat verkostoitumaan Savonlinnan Kulttuurikellarissa. Tilaisuus on suunnattu kaikille Savonlinnan alueen taide-, kulttuuri-, matkailu-, ravintola- ja luovien alojen toimijoille.

Tuotteistaminen, osa 2

29. tammikuuta 2025, klo 12-17
Päivän työpajassa käsitellään tuotteistamista ja sen osa-alueita. Tule mukaan kehittämään uudeanlaisia ruokamatkailutuotteita, reittejä tai paketteja alueelle. 

Elämys- ja aktiviteettipalveluiden digitaalinen jakelu ja monikanavainen myynti

12. joulukuuta 2024, klo 9.00 - 16.00
Kansainvälistyvien yritysten digitaalisten myynti ja jakelukanavien valmennuskokonaisuus

Majoituskohteiden digitaalinen jakelu ja monikanavainen myynti

11. joulukuuta 2024, klo 9.00 - 16.00
Kansainvälistyvien yritysten valmennuskokonaisuus digitaaliseen myyntiin ja jakelukanaviin

Saimaan Satojuhlien suunnittelutapaaminen

4. joulukuuta 2024, klo 16 alkaen
Saimaan alueelle suunnitellaan suurta ruokaan liittyvää tapahtumaa vuodelle 2025. Tapahtuman kehittäminen ja suunnittelu jatkuu pikkujouluisissa merkeissä Lossiranta Lodgessa 4.12. klo 16.

Matkailun digitaalinen myynti

28. marraskuuta 2024, klo 9.00 - 16.00
Kansainvälistyvien yritysten valmennuskokonaisuus digitaaliseen myyntiin ja jakelukanaviin

Tuotteistaminen, osa 1. + Pasi Venäläisen keittiötyöpaja

19. marraskuuta 2024, klo 11-18
Anna Rinteinen tutustuttaa luennollaan kansainvälisen matkailijan tarpeisiin. Polkaistaan samalla tuotteistamisprosessi käyntiin. Kahvien jälkeen siirrymme opetuskeittiön puolelle, jossa Pasi Venäläinen vie meidät kokkailun kautta annoskuvausten saloihin.

Saimaan Syyspijot - suunnittelutapaaminen

15. marraskuuta 2024, klo 10-12 Teams
Saimaan alueelle suunnitellaan suurta ruokaan liittyvää tapahtumaa vuodelle 2025, jonka ideointi aloitettiin Paviljongilla 29.10. pidetyssä yhteistilaisuudessa. Tuloksena syntyi ajatus Saimaan Syyspijoista 12.-14.9.2025. Tapahtuman ideana on esitellä niin paikallisille kuin matkailijoillekin alueen maukasta ruokaa, vieraanvaraisuutta ja kulttuuria. 

Alueen identiteetti ja tarinat tuotteistamisen tukena

13. marraskuuta 2024, klo 9-14
Anna Rinteinen johdattelee meidät alueidentiteetin ja tarinallistamisen maailmaan. Kuinka vahvistaa alueen vetovoimaa paikallisuuden ja tarinoiden avulla. Iltapäivän työpajassa luodaan yritykselle, tuotteelle tai palelulle tarina, joka pohjautuu paikallisuuteen.

Annoksia oopperasta tarinatyöpaja

13. marraskuuta 2024, klo 14-16
Tarinatyöpajassa kirjoitetaan Annoksia oopperasta tuotteiden oopperateemaiset tuotekuvaukset yhdessä sparraajien kanssa ja viedään valmiit tarinat Visitin tietopankkiin.

Ruokatuliaiset

12. marraskuuta 2024, klo 12-17
Anna Rinteinen vie meidät ruokatuliaisten maailmaan. Mikä on hyvä ruokatuliainen ja kenelle ja kuinka sitä tulisi myydä. Työpajaosuudessa kehitellään uusia ruokatuliaisia paikallisista raaka-aineista.

Lake Saimaa 2.0. hankeyrityspäivä

6. marraskuuta 2024, Keskiviikkona klo 11:30 - 15:00
Hankeyritystapaaminen Kinkamon Aallossa

Paikallisten makujen juhla - ideariihi

29. lokakuuta 2024, ilm. 22.10.
Tervetuloa mukaan ideoimaan ja keskustelemaan yhteistä ruokatapahtumaa vuodelle 2025

Annoksia oopperasta 2025 kick-off

23. lokakuuta 2024
Tervetuloa mukaan vuoden 2025 Annoksia oopperasta kattauksen aloituspalaveriin Samiedun kampuksen Auditorioon keskiviikkona 23.10. klo 13-15. 

SEO-koulutus Teamsilla

17. lokakuuta 2024, 8:30-13:00
Paranna kotisivujesi hakukonenäkyvyyttä Googlessa. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 15.10 mennessä.

Ruokamatkailun perusteet ja paikallisten juomatuotteiden hyödyntäminen

1. lokakuuta 2024, klo 12-16, ilm. viim. 17.9.
Anna Rinteisen vetämässä työpajassa tutustutaan ruokamatkailuun, puhutaan ruokatrendeistä sekä juomatuotteiden roolista ruokamatkailussa. Iltapäivällä Aniko Lehtisen olutpairing.

Annoksia oopperasta palautetilaisuus

27. syyskuuta 2024, 10-11.30 / Teams-tapaaminen
Tervetuloa mukaan keskustelemaan kuluneen kesän Annoksia oopperasta kattauksesta. Tilaisuudessa käydään läpi kuluneen kesän palautetta ja suunnitellaan tulevaa. 

Opintomatka Ahvenanmaalle

19. syyskuuta 2024, 19.-22.9.2024
Lähdemme yhdessä yrittäjien kanssa tutustumaan Ahvenanmaalla 20.-22.9. järjestettävälle Skördefest sadonkorjuujuhlille.

Lähiruokatapahtuma Savonlinnan torilla 4.9.

4. syyskuuta 2024
Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.2024 juhlistetaan Savonlinnan torilla paikallista upeaa ruokaamme ja ruokakulttuuriamme! TULE MUKAAN TAPAHTUMAAN!

Vinkkejä matkanjärjestäjien kanssa työskentelyyn

29. toukokuuta 2024, klo 10.00 - 12.00 - Ilm. viim. 22.5.
Myyntigurumme Tanja sparrailee, kuinka työskennellä kansainvälisten matkanjärjestäjien kanssa. (Hybridi)

Voigt Travel koulutus

22. toukokuuta 2024, 22.-23.5.2024 - Ilm. viim 30.4.
Voigt travelin kesän 2024 lentojen sparraustilaisuus

Kestävät palvelut ja tarinallistaminen

16. toukokuuta 2024, klo 10.00 - 15.00 Savonlinnassa (kaikille avoin)
Avoin koulutus kestävästä matkailusta ja tarinallistamisen voimasta viestinnässä.

Kestävät palvelut ja tarinallistaminen

16. toukokuuta 2024
Kestävän matkailun ja tarinallistamisen voima viestinnästä. Aiheen äärelle meidät johdattelivat Savonlinnan seudun vastuullisuuslähettiläs Sanna Eerikäinen sekä Visit Finland Akatemiavalmentaja ja vastuullisuusviestinnän asiantuntija Anu Ruusila.

Hinnoittelukoulutus

13. toukokuuta 2024, klo 9.00 - 12.00 - Ilm. viim. 8.5.
Lake Saimaa -hankkeen tietoisku, aiheena matkailualan hinnoittelu.

Tuotteistamiskoulutussarja 1.4. ja 16.4.