Saimaan alueelle suunnitellaan suurta ruokaan liittyvää tapahtumaa vuodelle 2025, jonka ideointi aloitettiin Paviljongilla 29.10. pidetyssä yhteistilaisuudessa. Tilaisuudessa pohdittiin tapahtuman konseptia, nimeä ja ajankohtaa. Tuloksena syntyi ajatus Saimaan Syyspijoista 12.-14.9.2025. Syyspitojen ideana on esitellä niin paikallisille kuin matkailijoillekin alueen maukasta ruokaa, vieraanvaraisuutta ja kulttuuria.
Tavoitteessa on saada aikaan Savonlinnan seudulle ja Kiteelle ulottuva hajautettu tapahtuma, joka tarjoaa syyskuisen viikonlopun aikana vierailijoille mahdollisuuden kyläillä eri kohteissa ympäri aluetta ja tutustua niin ruoan tuottamiseen kuin jalostukseenkin myyntiä unohtamatta. Pitojen hengen mukaisesti ajatuksena on, että eri puolilla tapahtuma-aluetta järjestettäisiin pienempiä tapahtumakokonaisuuksia, johon voi liittyä ruoan lisäksi esimerkiksi erilaista puuhaa perheille, musiikkia ja taidetta. Mukaan toivotaan niin maatiloja, matkailuyrityksiä kuin ravintoloita. Mukaan kutsutaan Savonlinnan, Enonkosken, Sulkavan, Rantasalmen ja Kiteen alueen toimijoita.
Saimaa lautasella -hanke tukee tapahtuman järjestämistä yhteisen ilmeen ja markkinointimateriaalien suunnitelulla, tapahtuman nettisivuston kokoamisella ja koordinoimalla yhteisiä tilaisuuksia. Seuraava tapaaminen järjestetään perjantaina 15.11. klo 10 Teamsissä. Tilaisuudessa kehitetään tapahtuman suuntaviivoja eteenpäin, vahvistetaan nimi ja ajankohta, mietitään yhteistä ilmettä ja sovitaan askelmerkkejä eteenpäin. Tule mukaan suunnittelemaan alueen yhteistä ruokajuhlaa!
Seuraava suunnittelutapaaminen:
Aika: Perjantai 15.11.2024 klo 10-12
Paikka: Teams
Ilmoittaudu mukaan täältä!
Linkki tilaisuuteen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse edellisenä päivänä.
Tilaisuus on osa Saimaa lautasella hankkeen toimenpiteitä ja on Euroopan Unionin osarahoittama.