Suomalaisen ruoan päivänä, keskiviikkona 4.9.2024 juhlittiin yhdessä paikallista ruokaa ja ruokakulttuuria Savonlinnan torilla. Koko perheen tapahtumalla haluttiin nostaa paikallisen ruoan ja tuottajien arvostusta, ja tarjota tilaisuus kohdata lähiseudun tuottajia. Tapahtumalla juhlistettiin myös kuluvaa Taste Saimaa vuotta ja lavalla julkistettiin mm. uusia D.O. Saimaa -alkuperämerkin sekä Support statuksen saaneita yrityksiä Savonlinnan seudulta.
Pari viikkoa myöhemmin ryhmä Savonlinnan ja lähialueen tuottajia ja ruokapalveluyrittäjiä kävi ottamassa oppia Suomen ehkä suosituimmasta sadonkorjuutapahtumasta Skördefesten på Ålandista. Ahvenanmaalle on onnistuttu luomaan huippusuosittu tapahtuma, jossa lähiruoka, perinteet, lämmin tunnelma, vastuullisuus uudet innovaatiot ja yhteisöllistyys yhdistyvät kaupallisesti kannattavasti. Jokasyksyinen sadonkorjuujuhla on useille yrittäjille vuoden paras myyntipiikki.
Oman toritapahtumamme suosion innoittamana sekä opintomatkan inspiroimana ajatuksissa siintää jo vuoden 2025 paikallisen ruoan juhla. Niinpä haluamme kutsua kaikki toimijat mukaan keskustelemaan ja ideoimaan vuoden 2025 ruokatapahtumaa. Mikä onnistui viimeksi, mitä pitäisi kehittää eteenpäin? Voitaisiinko asioita tehdä isommin? Olisiko Saimaalla innostusta järjestää alueen oma Skördefest? Tule mukaan vaikuttamaan!
Ohjelmassa luvassa 4.9. 2024 Paikallisten makujen juhla –tapahtuman läpikäyntiä ja palautetta, Saimaa lautasella Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlien opintomatkan antia ja ajatuksia sekä case esimerkkejä muualla tehdyistä ruokatapahtumista. Aikaa myös keskustelulle ja ideoinnille.
Aika: Tiistai 29.10.2024 klo 13-15.30
Paikka: Ravintola Paviljonki (Rajalahdenkatu 4, 57200 Savonlinna)
Tarjoamme osallistujille iltapäiväkahvit.
Ilmoittauduthan 22.10. mennessä täältä.