Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen, Sulkavan ja Kiteen alueelle järjestetään suurta ruokaan liittyvää tapahtumaa vuodelle 2025. Saimaan Satojuhlien ideana on esitellä niin paikallisille kuin matkailijoillekin alueen maukasta ruokaa, vieraanvaraisuutta ja kulttuuria.
Tavoitteessa on saada aikaan hajautettu tapahtuma, joka tarjoaa syyskuisen viikonlopun aikana vierailijoille mahdollisuuden kyläillä eri kohteissa ympäri aluetta ja tutustua niin ruoan tuottamiseen kuin jalostukseenkin myyntiä unohtamatta. Ajatuksena on, että eri puolilla tapahtuma-aluetta järjestettäisiin pienempiä tapahtumakokonaisuuksia, johon voi liittyä ruoan lisäksi esimerkiksi erilaista puuhaa perheille, musiikkia ja taidetta. Mukaan toivotaan niin maatiloja, matkailuyrityksiä kuin ravintoloita. Saimaa lautasella -hanke tukee tapahtuman järjestämistä yhteisen ilmeen ja markkinointimateriaalien suunnitelulla, tapahtuman nettisivuston kokoamisella ja koordinoi yhteisiä tilaisuuksia.
Tapahtuman suunnittelu jatkuu keskiviikkona 12.2. Soinilanmäen tilalla. Aloitetaan kahveilla ja tilaesittelyllä. Tilaisuuden päätteeksi mahdollisuus päästä kurkkaamaan tilan eläimiä.
Agendalla terveiset Matkamessuilta sekä markkinointisuunnitelman laatimista. Puhutaan myös muista tarpeista ja sovitaan seuraavan tapaamisen ajankohta.
Aika: 12.2.2025 klo 15-18
Paikka: Soinilanmäen tila (Soinilanmäentie 18, 57310 Savonlinna)
Ilmoittaudu mukaan täältä.
Huom! Tapaamiset on tarkoitettu Saimaan Satojuhlissa mukana oleville toimijoille. Jokaisella tapaamisella on oma agendansa, joiden kautta kehitetään tapahtumaa eteenpäin ja luodaan tiiviimpää verkostoa mukana oleville toimijoille. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää Satojuhlista ja haluat lisäinfoa mukaan lähtemisestä, niin olethan ensin yhteydessä Saimaa lautasella hankkeen tiimiin.
Lisätiedot:
Anu Ahlström
p. 050 345 7295
anu@visitsavonlinna.fi
Tilaisuus on osa Saimaa lautasella hankkeen toimenpiteitä ja on Euroopan Unionin osarahoittama.