Nordic Freeze Dry Oy luo uusia mahdollisuuksia elintarviketuottajille

Published on 12. toukokuuta 2025
Saimaa lautasella
Nordic Freeze Dry Oy luo uusia mahdollisuuksia elintarviketuottajille

Nordic Freeze Dry Oy luo uusia mahdollisuuksia elintarviketuottajille

Suomalainen pakastekuivauksen edelläkävijä, Nordic Freeze Dry,  tuo uuden teknologian elintarviketeollisuuteen – ensimmäinen teollisen mittakaavan pakastekuivaamo on aloittanut kaupallisen toimintansa Kiteellä

Suomessa on otettu merkittävä askel kohti kestävämpää elintarviketuotantoa: uuden sukupolven pakastekuivausteknologiaa hyödyntävä pakastekuivauslaitos on aloittanut kaupallisen toimintansa uusissa, moderneissa toimitiloissa Kiteellä. Kyseessä on maan ensimmäinen teollinen pakastekuivauslaitos, joka mahdollistaa uudenlaiset ratkaisut ruoan säilöntään – ilman säilöntäaineita.

Pakastekuivaus on ainutlaatuinen säilöntämenetelmä, jossa tuotteista poistetaan vesi matalassa lämpötilassa tyhjiön avulla. Menetelmä säilyttää ravintoaineet, värit, aromit ja rakenteet erinomaisesti – ja jopa syventää monien tuotteiden makuja. Tämän ansiosta syntyy huoneenlämmössä säilyviä, kevyitä, pitkäikäisiä ja säilöntäaineettomia tuotteita, jotka sopivat vaativankin kuluttajan tarpeisiin.

Nordic Freeze Drylla on käytössä viimeisintä pakastekuivausteknologiaa, joka yhdistää energiatehokkuuden, laadun ja tuotantotehokkuuden. Tällä hetkellä valmistamme testi- ja pieneriä Kiteellä ja Tampereella. Lähiviikkojen aikana Kiteen tuotantokapasiteetti kasvaa yli 1000 kiloon vuorokaudessa. Se mahdollistaa myös isompien toimijoiden tuotantosarjat.

Nordic Freeze Dry on mukana rakentamassa ja kehittämässä vastuullista ja resurssitehokasta ruokaketjua. Pakastekuivauksen lisäksi Nordic Freeze Dry myy pakastekuivattuja marjoja sekä maahantuo Wave-pakastekuivauslaitteita. Jos haluat tietää lisää tai keskustella yhteistyömahdollisuuksista, olethan yhteydessä – nyt on oikea aika!

Nordic Freeze Dry Oy
050 371 9592 Kaisa Lehtipuro
050 330 0145 Taina Arvekari
www.nordicfreezedry.fi