Oli muuten antoisa reissu! Saimaa lautasella hankkeen syksyn opintomatkalla reissattiin Ahvenanmaalla. Ryhmä Savonlinnan ja lähialueen tuottajia ja ruokapalveluyrittäjiä viettivät kaksi päivää ottamassa oppia Suomen ehkä suosituimmasta sadonkorjuutapahtumasta Skördefesten på Ålandista.
Ahvenanmaalle on onnistuttu luomaan huippusuosittu tapahtuma, jossa lähiruoan esiin tuominen, perinteiden vaaliminen, lämmin tunnelma, vastuullisuus, uudet innovaatiot ja yhteisöllisyys yhdistyvät kaupalliseen kannattavuuteen. Syksyinen kolmipäiväinen sadonkorjuujuhla on useille yrittäjille vuoden paras myyntipiikki.
Opintomatkan parasta antia oli yhdessä vietetty aika ja verkostoituminen sekä uusien ideoiden ja toimintamallien löytäminen. Saimme matkalla kuulla Sadonkorjuujuhlien taustoja ja vinkkejä suoraan mukana tapahtumassa olevilta tuottajilta sekä tapahtuman järjestäjiltä. Nyt on reput lastattu täyteen uusia ideoita ja suunnitelmat uudesta paikallisesta ja alueellisesta yhteistyöstä on hyvällä alulla.
Ideointia jatketaan Paviljongilla 29.10. järjestettävässä ideariihessä. Tarkoituksena olisi luoda myös Savonlinnan seudulle oma paikallista ruokaa juhliva tapahtumaviikonloppu, jonka aikana on mahdollisuus vierailla eri kohteissa ympäri Savonlinnan seutua. Paviljongin tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki yhteisen tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneet. Tulethan sinäkin!