Huhtikuussa kävi kutsu ravintoloille ja kahviloille ideoimaan oopperateemaisia ruoka-annoksia, menuja ja tuotteita tulevan kesän sesonkiin. Tilaisuudessa kuultiin inspiroivia puheenvuoroja ja mukaan saatiin roppakaupalla oopperatietoutta. Mukana inspiroimassa oli puhuja Sami Sykkö, joka kertoi omia ruokakokemuksiaan maailman matkoistaan ja pohti sitä, millaiset asiat jäävät parhaiten mieleen.
Tilaisuuden järjesti Saimaa lautasella hankkeen Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n sekä Samiedun osatoteutukset yhteistyössä Oopperajuhlien kanssa.
Inspiraatiopäivässä esitelty ooperateemainen ravintola- ja kahvilakartta kehittyi Annoksia oopperasta kattaukseksi, jossa on mukana yhteensä 28 ravintolaa ja yli 40 annosta Savonlinnasta ja lähialueelta. Annokset löytyvät koottuna Paikallisia makuja -sivustolta: Annoksia oopperasta | Makuelämykset kesällä | Visit Savonlinna
Toimenpide on osa Saimaa lautasella hankkeen toimenpiteitä ja on Euroopan Unionin osarahoittama. Tuen on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto.